Učenici podigli voćnjak u krugu škole

0

FOČA – Učenici fočanske Osnovne škole „Sveti Sava“ zasadili su danas u školskom dvorištu tridesetak voćaka, u okviru projekta „Zadrugarstvo“, koji finansira Fond otvoreno društvo BiH.
Mali voćnjak u krugu škole podigli su članovi školske zadruge „Mladost“ i Ekološke sekcije, zasadivši prisade šljive, jabuke, kruške, breskve, mušmule i dunje.

Koordinator školske zadruge „Mladost“ Duško Krsmanović kaže da je najbitnije da djeca nauče kako se sade voćke, da nauče šta je zdrava ishrana, jer će navjerovatnije, voćke biti uvrštene u školsku užinu.

„Promocija zdrave ishrane je najbitnija, a djeci će biti zanimljivo da uberu voćku u svom školskom dvorištu“, rekao je Krsmanović.

Podizanje školskog voćnjaka jedna je od aktivnosti projekta „Zadrugarstvo“, kojim je OŠ „Sveti Sava“ konkurisala na javni poziv „Dobre prakse u obrazovanju“ Fonda otvoreno društvo BiH.

Škola je u okviru istog projekta već realizovala niz aktivnosti, kao što su reciklažni maskenbal, posjeta Fabrici za preradu PET ambalaže u Doboju, posjeta preduzeću za otkup ambalaže u Goraždu, kao i školi u Goraždu, te vršnjačku edukaciju na nivou škole o mogućnostima reciklaže.

U novembru je planirano održavanje i okruglog stola o temi reciklaže i radionice „oživljavanja“ starog školskog namještaja i drugih predmeta pod nazivom „Od starog novo“, a u decembru i prodajna izložba učeničkih radova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare