Učenici organizovali humanitarnu akciju za Miloša Božovića

0

ISTOČNO SARAJEVO – Učenici Srednje medicinske škole i članovi Farmaceutske sekcije “Farmakon” iz Istočne Ilidže organizovali su danas u Istočnom Sarajevu humanitarnu akciju za liječenje Miloša Božovića, koji je 2014. godine pao u komu nakon teške povrede glave na fudbalskoj utakmici.

U okviru humanitarne akcije članovi sekcije i učenici Srednje medicinske škole prodavali su svoje preparate i mjerili krvni pritisak sugrađanima.

Predstavnik sekcije “Farmakon” NJegoš Paraš rekao je Srni da prodajom različitih vrsta farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda prikupljaju novac za nastavak Božovićevog liječenja.

“Građani Istočnog Sarajeva po simboličnim cijenama mogu kupiti sapune za svakodnevnu higijenu, piling sapune, šampone za jačanje kose, kreme za njegu lica, kreme protiv bora, kreme za bubuljice, labela za usne”, naveo je Paraš.

Paraš je pozvao građane da doniraju novac za nastavak Božovićevog liječenja i dodao da je donatorska kutija na njihovom štandu u Spasovdanskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

“Humanitarne akcije sprovodimo više puta godišnje različitim povodima. Nastavićemo to da radimo kako bi pomogli onima kojima je pomoć potrebna”, istakao je Paraš.

Humanitarnu akciju podržao je i direktor Gimnazije i srednje stručne škole Branka Kovačević.

Miloš Božović bio je golman Fudbalskog kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva, a u meču juniorskih ekipa “Slavije” i “Zvijezde” iz Gradačca u avgustu 2014. godine doživio je tešku povredu glave i pao u komu.

Božović je imao brojne hirurške intervencije, liječenje u BiH i inostranstvu, ali njegova borba tu ne prestaje.

On je sada na kućnom liječenju u porodičnom domu u Istočnom Sarajevu, a njegovo zdravstveno stanje zahtijeva stalnu njegu i pomoć.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments