Učenici iz Malog Zvornika, Tuzle i Zvornika na Turističkoj tržnici

0

ZVORNIK – U organizaciji zvorničke Gimnazije i SSŠ „Petar Kočić“ u Zvorniku je po prvi put održana manfestacija „Turistička tržnica“ koja je okupila učenike iz Tuzle, Malog Zvornika i Zvornika.

Biljana Pisić, direktorka zvorničke gimnazije, rekla je da je manifestacija urađena po ugledu na slovenačke Turističke tržnice, gdje učenici srednjih škola pripremaju sve sadržaje.

Pored učenika naših Turističke i Ekonomske škole, imamo i predstavnike turističkih škola iz Tuzle i Malog Zvornika. Oni će na najbolji način prezentovati svoje gradove, jer su pripremili tradicionalnu hranu i rukotvorine kojim predstavljaju turističke potencijale svog kraja – kazala je Pisić, i dodala da je današnja manifestacija zamišljena kao prijateljsko druženje, te da će postati tradicionalna i najvjerovatnije će poprimiti takmičarski karakter.

Naglasivši da je manifestaciju finansijski podržao „Nansen dijalog centar“ iz Sarajeva, Pisić je najavila da će zvornički srednjoškolci u srijedu učestvovati na Turističkoj tržnici u Novoj Gorici u Sloveniji gdje će predstaviti svoj grad sa dva projekta Đurđevgrad i Banja Kiseljak.

(www.palelive.com / www.zvornikdanas.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare