Učenici i profesori dali krv

0
Učenici i profesori dali krv

ISTOČNO SARAJEVO – Učenici i profesori Srednjoškolskog centra „28. juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva danas su se u velikom broju odazvali tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi.

Šef Službe za transfuziju Bolnice Istočno Sarajevo Jelena Stojanović Lukić izrazila je zadovoljstvo zbog motivisanosti učenika da daju krv, navodeći da se prijavilo 70 punoljetnih maturanata, znatno više nego prošle godine.

„Nedavno smo održali predavanje i upoznali djecu o tome kako da se pripreme za davanje krvi, da bi sve prošlo u najboljem redu i da nam se ponovo vrate kao dobrovoljni davaoci“, rekla je Lukićeva novinarima.

Ona je podsjetila da krv mogu dati sva zdrava lica koja imaju između 18 i 65 godina, te da muškarci to mogu učiniti svaka tri, a žene svaka četiri mjeseca.

Sekretar Crvenog krsta Istočno Novo Sarajevo Milan Ristović istakao je da maturanti koji se prijave da dobrovoljno daju krv ulaze u „ligu humanista“, koji tako shvataju šta je život i koliko mnogo ta jedna doza može značiti nekome kome je prijeko potrebna.

Ristović, koji je i sam dobrovoljni davalac, apelovao je da svi zdravi ljudi daju krv jer tim minimalnim naporom mogu spasiti nečiji život.

Akciju dobrovoljnog davanja krvi i ove godine organizovala je Opštinska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa Službom za transfuzijsku medicinu Bolnice Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments