Učenici i predstavnici Crvenog krsta posjetili Dom za stara lica

0
Učenici i predstavnici Crvenog krsta posjetili Dom za stara lica

ZVORNIK – Predstavnici zvorničkog Crvenog krsta i učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Roćevića, Područno odjeljenje Kiseljak, uručili su danas prigodne poklone stanarima Doma za starija lica u Kiseljaku kod Zvornika.

Sekretar Gradskog Crvenog krsta Zvornik Dana Mićić kaže da je povodom 1. oktobra – Međunarodnog dana starijih osoba, uručeno 10 posteljina i pet higijenskih paketa.

„Posjetom i poklonima želimo da obradujemo stara lica i da im, na neki način, uljepšamo dane koje provode u ovoj ustanovi“, rekla je Mićićeva.

Direktor Doma za starija lica Zoran Radosavljević rekao je da u ovoj ustanovi svake godine na prigodan način obilježavaju 1. oktobar – Međunarodni dan starijih osoba.

Radosavljević je, u ime stanara Doma, zahvalio na posjeti učenicima, njihovim roditeljima i učiteljima, kao i Crvenom krstu, sa kojim ova ustanova ima tradicionalno dobru saradnju.

U Domu za starija lica borave 42 korisnika, čime je popunjen kapacitet, a postoji i lista čekanja.

„U ovoj godini proširili smo kapacitet sa 35 na 42 ležaja“, rekao je Radosavljević i dodao da je namjera Uprave da poveća kapacitet Doma za još 20 ležaja, jer za to postoji potreba.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare