Ubrzati stečajni postupa u „Intalu“

0

MILIĆI – Odbor povjerilaca stečajnog dužnika Fabrike montažnih kuća „Intal“ iz Milića zatražiće od Skupštine povjerilaca da bude ubrzan stečajni postupak i predložiti zaključke koji tome treba da doprinesu.
Stečajni upravnik u Fabrici montažnih kuća Mlađen Petković rekao je Srni da je Odbor povjerilaca imao u vidu da je do sada održano 13 licitacija na kojima nije bilo nijedne ponude.

Petković je podsjetio da je posljednja licitacija održana početkom aprila i da je imovina fabrike tada ponuđena za 1,4 miliona KM, što odgovara jednoj trećini procijenjene vrijednosti „Intala“.

„S obzirom na to da smo ispoštovali raniju odluku Skupštine povjerilaca da se imovina prodaje do jedne trećine cijene, preostalo je da Skupštini predložimo zaključke da se postupak ubrza“, rekao je Petković.

Prema njegovim riječima, Odbor će predložiti da se, u skladu sa Zakonom o stečajnom postupku, najvećim razlučnim povjeriocima ponudi da preuzmu imovinu i da je prodaju.

„Ukoliko u određenom roku od tih povjerilaca ne dobijemo odgovor, onda ćemo od Skupštine zatražiti da se imovina prodaje po slobodnoj pogodbi“, rekao je Petković.

Stečajni upravnik je naveo da je sjednica Skupštie povjerilaca Fabrike montažnih kuća zakazana za 17. maj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare