Ubrzati identifikacije tijela i procesuiranje odgovornih

0

ISTOČNO SARAJEVO – Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije nije zadovoljna činjenicom da još niko nije odgovarao za nestanak 949 Srba u ratnom Sarajevu, imajući u vidu da je od rata prošla 21 godina.

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije ukazala je u saopštenju i na činjenicu da već decenijama u spomen-kosturnicama u Republici Srpskoj leže tijela koja nisu identifikovana.

„A, što bi žurili sa identifikacijom, za mnoge u Institutu /za nestala lica BiH/ ne bi bilo posla, pa se zato čeka sa identifikacijama, dok se moćnici ne smiluju da porodicama dostave DNK nalaz“, navodi se u saopštenju ove organizacije i napominje da takvim postupkom naredbodavci i izvršioci zločina nikad neće odgovarati.

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Sarajevsko-romanijske regije apeluje na pravosuđe da predstane sa opstukcijama i manipulacijama i smonge snage za privođenje krivaca pravdi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare