Ubjedljiv trijumf Žane Novaković na Bjelašnici

0

Žana Novaković ove sezone bilježi izvanredne nastupe. Poslije trijumfa na Speikbodenu, jednog četvrtog i sedmog mjesta, došli su sjajni nastupi u Sloveniji i Hrvatskoj. Na Kranjskoj Gori, Žana je nakon 12. mjesta u slalomu, bila treća i četvrta u veleslalomu.

U FIS trci na Sljemenu kod Zagreba Novakovićeva je stigla do novih FIS bodova uzevši bronzu u slalomu. Članica SKD Jahorina sa Pala tako se po treći put popela na pobjedničko postolje u ovoj sezoni.

12. mjesto u slalomu na Starom vrhu u Sloveniji je donijelo nove FIS bodove i bila je to dobra najava za 12. međunarodno skijaško takmičenje na Bjelašnici. “BH Telecom Ilidža Fis Cup 2013“ je održan prošli vikend, a takmičenje se boduje i za državno prvenstvo BiH.

Na takmičenju je učestvovalo oko 150 skijaša i skijašica iz Evrope, Sjeverne Amerike i Azije. Članica Skijaškog kluba Jahorina sa Pala ubjedljivo je trijumfovala u veleslalomu sa vremenom 2:20.09 ispred Amire Halilović (+ 5,71 sek) i Grkinje Sofije Rali (+6,08) i slalomu sa vremenom 1:43.96 ispred Slovenke Eve Jazbec (+3,94) i Grkinje Sofije Rali (+6,25).

Ovi rezultati su odličan pokazatelj dobre forme pred Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju koje će se od 04. do 17. februara održati u Schladmingu.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare