Ubice Srđana Kneževića i dalje nepoznate

0


Bivši pripadnici legendarne jedinice Vojske Republike Srpske „Beli vukovi“ obilježiće u nedjelju, 7. avgusta, 13 godina od ubistva njihovog komandanta Srđana Kneževića. Sekretar Udruženja boraca „Beli vukovi“ sa Pala Novica Kapuran rekao je Srni         da Tužilaštvo, Obavještajno-bezbjednosna agenija i Sipa nemaju volje da riješe ovaj slučaj.

Kapuran ističe da je „očito da nekima nije stalo da se otkrije počinilac i nalogodavac“, već da se ovaj slučaj zataška, iako se 15 dana prije ubistva pričalo da će biti ubijen.

Udruženje boraca „Beli vukovi“, navodi Kapuran, ogorčeno je dosadašnjim ponašanjem, radom i učinkom sudstva Republike Srpske i BiH na rasvjetljavanju ubistva Kneževića, te kažnjavanju počinilaca i nalogodavaca ovog zločina.

„Nakon što je slučaj preuzelo Tužilaštvo i Sud BiH očekivali smo pozitivne pomake, ali ništa od toga“, kaže Kapuran i dodaje da Kneževićeva porodica, saborci i poštovaoci ne mogu da se pomire sa činjenicom da počinioci ovog zločina nisu otkriveni ni poslije 13 godina.

On je naglasio da Udruženje poziva Tužilaštvo i Sud BiH da skinu sramotu sa pravde i konačno potvrde imena ubica Kneževića i nalogodavaca ovog zločina, te ih kazne.

„To je srpski Robin Hud koji se borio za pravdu da bi ljudi mirno i bezbjedno živjeli na Palama“, istakao je Kapuran i ocijenio da je predmet koji se odnosi na Kneževićevo ubistvo „samo iz jedne ladice prešao u drugu, jer je očito da nije bio podoban“.

Pripadnici jedinice „Beli vukovi“ u nedjelju, 7. avgusta, odaće počast i položiti cvijeće na spomenik Srđanu Kneževiću na Palama i posjetiti grob na porodičnom groblju u Tvrdimićima.

Srđan Knežević, zamjenik načelnika Centra javne bezbjednosti Srpsko Sarajevo, ubijen je 7. avgusta 1998. godine na Palama.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare