U utorak Svetosavska akademija i promocija romana „Kosti“

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u utorak, 26. januara, biće održana svečana Svetosavska akademija i promocija romana „Kosti“ autora Nenada Milkića, povodom obilježavanja praznika posvećenog prvom srpskom arhiepiskopu i prosvjetitelju Svetom Savi.

Početak akademije planiran je u 18.00 časova, a promocija knjige od 19.00 časova, najavljeno je iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

O ovom djelu će, osim autora, govoriti i književnik Goran Vračar koji je recenzent knjige.

Nenad Milkić jedan je od pisaca novije i mlađe srpske generacije.

U novom romanu „Kosti“, koji je objavljen u decembru prošle godine, bavi se stradanjem Srba u Sarajevu, tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

Roman „Kosti“ je omaž više od 8.000 ubijenih Srba i svima onima koji su prošli kroz 123 logora i privatna zatvora u Sarajevu.

Nenad Milkić rođen je 1985. godine u Loznici. Po profesiji je diplomirani pravnik. Do sada je objavio knjige „Purpurne kiše“, „Pevaj mi mama“, „Zovem se Dunja“.

Trilogijom „Mi smo branili Košare“ čiji su dijelovi „Posljednja straža“, „Zov karaule“ i „Besmrtni bataljon“, daje novo svjetlo na događaje u rejonu karaule Košare tokom 1998. i 1999. godine.

Organizatori ovogodišnje Svetosavske akademije su Matična biblioteka Istočno Sarajevo i Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare