U utorak Svetosavska akademija i promocija romana “Kosti”

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u utorak, 26. januara, biće održana svečana Svetosavska akademija i promocija romana “Kosti” autora Nenada Milkića, povodom obilježavanja praznika posvećenog prvom srpskom arhiepiskopu i prosvjetitelju Svetom Savi.

Početak akademije planiran je u 18.00 časova, a promocija knjige od 19.00 časova, najavljeno je iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

O ovom djelu će, osim autora, govoriti i književnik Goran Vračar koji je recenzent knjige.

Nenad Milkić jedan je od pisaca novije i mlađe srpske generacije.

U novom romanu “Kosti”, koji je objavljen u decembru prošle godine, bavi se stradanjem Srba u Sarajevu, tokom devedesetih godina prošlog vijeka.

Roman “Kosti” je omaž više od 8.000 ubijenih Srba i svima onima koji su prošli kroz 123 logora i privatna zatvora u Sarajevu.

Nenad Milkić rođen je 1985. godine u Loznici. Po profesiji je diplomirani pravnik. Do sada je objavio knjige “Purpurne kiše”, “Pevaj mi mama”, “Zovem se Dunja”.

Trilogijom “Mi smo branili Košare” čiji su dijelovi “Posljednja straža”, “Zov karaule” i “Besmrtni bataljon”, daje novo svjetlo na događaje u rejonu karaule Košare tokom 1998. i 1999. godine.

Organizatori ovogodišnje Svetosavske akademije su Matična biblioteka Istočno Sarajevo i Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments