U utorak počinje „Svetosavska nedelja 2013“

0

ZVORNIK – U Zvorniku će u utorak, 22. januara, početi manifestacija „Svetosavska nedjelja 2013”, a manifestacija će biti otvorena nastupom Hora „Sveti Đorđe” iz Bijeljine.

„Tokom Svetosavske nedjelje biće održana Svetosavska akademija na kojoj će besjediti proFesor Branko Savić, kao i monokomedija ‘Sa smijehom kroz srpski jezik’ u kazivanju Milorada Telebaka“, naveo je vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvjetinović.

On je dodao da će u petak, 25. januara, biti održan „Izbor sportiste godine”, dok će na dan Svetog Save, 27. januara, biti obavljeno lomljenje slavskog kolača u svim školama.

Cvjetinović je rekao da će i zvornički KUD „Sveti Sava“ održati koncert narodnih pjesama i igara, dok će sekcija Osnovne škole „Sveti Sava” održati dramsko veče, a škola “Desanka Maksimović” izvešće dječiju lutkarsku predstavu.

Manifestacija će biti zatvorena 2. Februara Svetosavskim balom na kome će učestvovati glumac Siniša Ubović iz Beograda.

On je podsjetio da manifestaciju, koja se održava 21 put, organizuju Dom omladine, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” i Crkvena opština Zvornik, a pokrovitelj je opština Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare