U ustanove socijalne zaštite smješteno 12 štićenika

0

SOKOLAC – Sa područja opštine Sokolac 12 štićenika Centra za socijalni rad smješteno je u ustanove socijalne zaštite u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Srbiji za šta je od 1. januara do 30. juna sokolački centar izdvojio 18.565 KM, a planirano je da za ovu godinu bude utrošeno 88.935 KM.

Direktor sokolačkog Centra za socijalni rad Snježana Bašević rekla je da su u Dom za lica sa invaliditetom u Prijedoru smještena tri štićenika ometena u psihofizičkom razvoju, a troškovi smještaja mjesečno iznose 1.770 KM, dok se za lične potrebe izdvoji 96 KM.

Prema njenim riječima, u Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu smještaj koriste tri odrasla invalidna lica, a troškovi smještaja mjesečno iznose 981 KM.

Ona je napomenula da je u Centar za slijepu i slabovidu djecu i omladinu u Sarajevu smješteno jedno slijepo dijete, za šta se mjesečno plaća 300 KM.

Baševićeva je podsjetila da je u Domu za djecu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku kod Novoga Sada smješten jedan štićenik ometen u mentalnom razvoju, a troškovi smještaja iznose mjesečno 540 KM.

U Domu za lica sa invaliditetom u Višegradu smještena su dva štićenika ometena u mentalnom razvoju, a mjesečni troškovi smještaja iznose 1.360 KM.

Dva štićenika sa fizičkim i mentalnim poteškoćama u razvoju smještena su u Centru „Zaštiti me“ u Banjaluci, za šta se mjesečno izdvaja 1.250 KM.

Pomoć u kući ostvaruje jedno lice smješteno u Prihvatnom centru u Podromaniji kod Sokoca za čiji je smještaj u ovoj godini izdvojeno 900 KM. Ovo pravo ostvaruju stara, iznemogla, hronično oboljela i druga lica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare