U toku rekonstrukcija vodovodne mreže vrijedna 750.000 KM

0

ROGATICA – U toku je rekonstrukcija vodovodne mreže od izvorišta Ziličina do pumpne stanice u Rogatici u dužini od 4.000 metara, a vrijednost projekta je 750.000 KM.
Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac rekao je danas novinarima da je polovina sredstava obezbijeđena iz opštinskog budžeta, dok će druga polovina biti iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke.

On je napomenuo da će u okviru projekta stare vodovodne cijevi koje su u lošem stanju biti zamijenjene novim, polietilenskim, kao i da će nakon rekonstrukcije vodovodne mreže grad dobiti dovoljne količine vode, pa ubuduće neće biti redukcija.

Direktor rogatičkog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Aleksandar Bojović rekao je novinarima da je u toku postavljanje ovih cijevi kod sabirnih komora.

Prema njegovim riječima, kapacitet izvorišta je 120 litara vode u sekundi u zimskom periodu, a ljeti između 50 i 60 litara vode u sekundi.

Bojović je napomenuo da će u drugoj fazi projekta biti rekonstruisana vodovodna mreža u centru grada. Radove izvodi preduzeće “Higra” iz Bijeljine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments