U toku realizacija projekta obnavljanja uništenog dječjeg igrališta

0

U protekla tri dana mladi volonteri OOCK Pale pokrenuli su projekat sređivanja i obnavljanja uništenog dječjeg igrališta u centru grada. Sprave za igranje su bile oštećene ne samo zubom vremena već i lokalnim vandalizmom koji u našem gradu, nažalost poprima sve veće razmjere. Omladinci su ovim projektom željeli skrenuti pažnju na odgovornost sredine i mladog čovjeka u njoj, te dati pozitivan primjer i svojim vršnjacima i ostalim građanima.

Obzirom da u našoj državi nije moguće reciklirati stare gume, volonteri su došli na ideju da te iste gume iskoriste na drugačiji način. Iskoristili su pripreme za Prvi maj kako bi pokazali da gume ne moramo paliti da bi ih se riješili, već da od njih možemo napraviti raznovrsne sprave za igranje. Park je osmišljen tako da bude prilagodljiv kako djeci u toku dana i njihovim maštovitim igrama, tako i mladima u toku večeri koji se tu mogu družiti, bez da moraju prenositi klupe, razvaljivati ljuljačke, klackalice i slično.

Volonteri su se potrudili da osmisle park, da ga očiste, da prikupe donacije od lokalnih preduzeća i od strane opštine Pale, te da svojim radom sve realizuju. U tome su im pomogli najmlađi stanari lokolnih zgrada koji su sa oduševljenjem podržali svaku ideju, kopali, farbali, crtali, čuvali gume preko noći, dodavali alatke i sve ostalo što su mogli. Pomogli su i okolni preduzetnici koji su pružili svu moguću podršku tako što su obezbijedili dovod struje i vode za rad. Stanari obližnjih zgrada su na početku bili nepovjerljivi prema volonterima, ali s obzirom na dosadašnje ophođenje prema ovom parku to im nije uzeto za zlo. Ipak, kasnije su i oni dali svoj doprinos.

Omladina CK smatra da je ovim projektom ostvarila najveći cilj, a to je da promoviše humane vrijednosti u svojoj sredini, jer je uspjela probuditi djecu, građane i lokalne preduzetnika u velikom broju. Zvanično otvorenje parka je planirano nakon praznika.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/uredjenje-parkica-maj-2013/] width=[54] height=[54] title=[U toku realizacija projekta obnavljanja uništenog dječjeg igrališta] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / D.J.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare