U toku radionice ikonopisa i kaligrafije za djecu

0

ISTOČNO SARAJEVO – Pri Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini kotoračkoj i hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Dobrinji, u Istočnoj Ilidži, u toku je radionica ikonopisa i kaligrafije za djecu koju pohađa pedesetak osnovaca.
Radionice, koje se svake subote održavaju u Parohijskom domu Svetog Vasilija Ostroškog, pohađa pedesetak učenika osnovnih škola „Petar Petrović NJegoš“ iz Istočne Ilidže i „Sveti Sava“ iz Istočnog Novog Sarajeva.

Sveštenik pri hramu Svetog Vasilija Ostroškog Milorad Vujić, koji sa đakonom Draženom Delićem vodi ovaj projekat, izjavio je Srni da je namjera radionica afirmacija pravoslavnog duhovnog nasljeđa među djecom, te njihovo upoznavanje o osnovama inkonopisa i kaligrafije.

„Djeca će u narednih nekoliko mjeseci, odnosno do početka juna i kraja školske godine, svake subote da uče ikonopisanje i lijepo pisanje, odnosno izradu ukrasnih slova. Za tu namjeru povremeno će biti angažovana i stručna lica iz ovih oblasti“, rekao je Vujić.

On je istakao da će djeca, koja pokažu nadarenost za ikonopisanje i kaligrafiju, usavršavanje moći da nastave u okviru Ikonopisačke škole Mitropolije dabrobosanske, koja bi svoje višegodišnje djelovanje u Istočnom Sarajevu trebalo da nastavi u prostorijema Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo.

„Namjera je da radovi sa radionica ikonopisa i kaligrafije budu prikazani na dvije izložbe“ – rekao je Vujić i dodao da su radionice organizovane u saradnji sa Odjeljenjem za kulturu Skupštine grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare