U toku pripreme za zaštitu od poplava

0

ISTOČNA ILIDžA – Opština Istočna Ilidža čini sve da spremno dočeka naglo topljenje snijega i preduprijedi eventualne poplave, a Opštinski štab Civilne zaštite sagledaće kritične tačke i na vrijeme zaštititi ugrožena područja, rekao je Srni načelnik opštine Predrag Kovač.
„Svi naši vodotoci su bujični i, ukoliko krene brzo topljenje snijega, sigurno ćemo imati problema na području cijele opštine. Opasnost predstavljaju rijeke Tilava i Željeznica i Kasindolski potok“, istakao je Kovač.

On je potvrdio da je Željeznica već nabujala i da bi njenim izlivanjem iz korita u dobroj mjeri bilo ugroženo naselje Krupac, kao i naselja koja su locirana cijelom dužinom rijeke.

„Na udaru bi bio i urbani dio Vojkovića, jer voda u takvim situacijama razdire obale koje nisu utvrđene. Prošle godine izvršili smo neke preventivne radnje da bismo spriječili nanošenje štete individualnim objektima i imanjima“, istakao je Kovač.

Kovač je potvrdio da su u prethodnom periodu pokušavali urediti i korito Kasindolskog potoka koji protiče kroz naselje Donje Mladice, ali je istakao da taj posao još nije završen. On je dodao da nadležni prate situaciju i da će biti spremni za ono što slijedi.

„Ovih dana radimo na oslobađanju slivničkih rešetki da bi voda mogla ići u sisteme za odvodnju. Međutim, veliki problem prave nesavjesni vlasnici individualnih objekata koji su tokom čišćenja snijeg bacali na te rešetke. Tu su i nepropisno parkirana vozila, tako da mašine za čišćenje snijega ne mogu prići određenim mjestima“, istakao je Kovač.

Prema njegovim riječima, saobraćajnice na području opštine solidno su očišćene. Prioritetno je čišćenje pješačkih staza da bi učenici mogli bezbjedno stići do škola, ali, kaže on, problem predstavljaju nesavjesni vozači koji parkiraju vozila na tek očišćene trotoare.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments