U toku popis opštinske imovine

0

ZVORNIK – Imovina opštine Zvornik, koja je do sada popisana, procijenjena je na 44.148.500 KM, rekao je danas predsjednik Komisije za popis opštinske imovine Petar Maksimović.

Maksimović je rekao novinarima da je procijenjena vrijednost do sada popisanog zemljišta oko 17 miliona KM, komunalne infrastrukture koju čine vodovodni i kanalizacioni sistemi, ulična rasvjeta i gasno-distributivna sistemi oko 12 miliona KM, lokalnih puteva oko deset miliona i gradskih ulica oko 6,5 miliona KM.

Komisija je utvrdila da na području zvorničke opštine ima 29 vodovodnih sistema, od kojih je 25 procijenjeno, kao i 14 kanalizacionih sistema, od kojih je 13 procijenjeno.

Maksimović je rekao da je gasno-distributivna mreža popisana i procijenjena, dok će procjenu toplana izvršiti u saradnji sa stručnim licima iz „Zvornik stana“.

Ulična rasvjeta je popisana u nešto manje od polovine mjesnih zajednica opštine Zvornik.

„Popisali smo i procijenili svih 27 lokalnih puteva, te završili procjenu zemljišta u 17 katastarskih opština, dok je u još šest preostalo da se uradi ovaj posao“, rekao je Maksimović.

Ostalo je da se popiše više od 700 kilometara nekategorisanih puteva i da se riješi pitanje zemljišta koje je sporno zbog neusaglašenih podataka u gruntu i katastru prema kojem je vršen popis.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare