U toku podjela privremenih kućnih brojeva

0

ZVORNIK – U 25 naselja u opštini Zvornik u toku je podjela oko 4.500 rješenja i privremenih kućnih brojeva, dok je za područje grada obezbijeđeno oko 1.600 trajnih brojeva, rečeno je u opštinskom Odjeljenju za stambeno-komunalne i poslove saobraćaja.

Stručni savjetnik u Odjeljenju Petar Maksimović rekao je da će trajni brojevi za grad biti dostavljeni kada bude završena izrada rješenja o dodjeli kućnog broja.

Maksimović je naveo da se zbog vremenskog ograničenja za seoska područja dijele privremeni kućni brojevi i da je distribucija počela prije tri mjeseca.

On ističe da je riječ o dosta velikom obimu poslova i da u periodu od godinu dana mora biti izrađeno oko 17.000 rješenja o dodjeli kućnog broja.

„Ovaj proces se obavlja ne samo zbog popisa stanovništva, već i da bi stekli uvid o stanju na terenu i olakšali rad `Telekomu` i `Pošti`“, pojasnio je Maksimović.

Za područje grada obezbijeđeno je i 260 tabli sa nazivima gradskih ulica.

„Prethodno su usklađeni nazivi naseljenih mjesta kod kojih su postojala neslaganja u Uredbi Vlade Srpske i opštinskom Statutu“, napomenuo je Maksimović.

U zvorničkoj opštini ima 69 naseljenih mjesta sa oko 17.000 stambenih, stambeno-poslovnih i poslovnih jedinica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare