U toku izrada studije izvodljivosti

0

ZVORNIK – U Zvorniku je u toku izrada Studije izvodljivosti za finansiranje projekata razvoja vodovodnog i kanalizacionog sistema, koja će biti u potpunosti završena kada ekspertski tim EU obiđe potencijalne zagađivače na području zvorničke opštine.

Na sastanku predstavnika opštine Zvornik i ekspertskog tima EU, koji radi studiju izvodljivosti, prezentovani su dosadašnji rezultati rada, kao i projekti koji će biti predloženi za prioritetno finansiranje projekata vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda radi poboljšanja stanja u ovoj oblasti.

Predstavnici opštine Zvornik i ekspertskog tima EU razgovarali su i o projektima koji su u fazi realizacije, a koji se finansiraju putem kredita Evropske investicione banke i donatorskih sredstava EU, a to su vodovodni sistem „Zvornik sjever“ faza dva, vodovodni sistem „Tršić“, vodovodni sistem „Lokanj – Pilica“, kanalizacija „Tabanci“ i „Rekonstrukcija glavnih distributivnih i potisnih cjevovoda u Zvorniku i Karakaju“.

Nakon obrade podataka biće održana prezentacija Studije izvodljivosti koja će obuhvatiti analizu postojećeg stanja vodosnabdijevanja i kanalizacije, dugoročni razvoj, tretman otpadnih voda i odlaganje mulja, analizu životne sredine, finanisijsku analizu postojećeg stanja i mogućnosti opštine i zvorničke firme „Vodovod i komunalije“, ekonomsku evaluaciju, plan implementacije i nabavki.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Danijel Dragičević podsjetio je da je ovaj projekat dugoročno značajan za zvorničku opštinu i logičan nastavak aktivnosti koje se vode zadnje tri godine na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u opštini.

„Taj dokumenat će nam reći koji su trenutni problemi u sistemu, šta i kako dalje, šta bi trebalo možda drugačije organizovati i ono što je naročito bitno na koji način da se riješi pitanje odvoda otpadnih voda“, istakao je Dragičević.

Izradu Studije, koja je počela u junu ove godine, finansira EU, saopšteno je danas iz lokalne samouprave.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare