U toku izrada dokumenta o procjeni rizika

0

ZVORNIK – Služba Civilne zaštite opštine Zvornik počela je izradu dokumenta o procjeni ugroženosti od elementarne nepogode i druge nesreće na području ove opštine, rekao je šef ove službe Rajko Jurošević.
On je rekao novinarima da je riječ o sveobuhvatnom dokumentu koji će identifikovati sve rizike i predvidjeti hitan odgovor, a koji bi trebalo da budu izrađen do 31. maja.

Jurošević je podsjetio da je načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović formirao Radnu grupu za izradu ovog dokumenta, koja je krajem prošle sedmice imala prvi sastanak.

“Radna grupa ima 12 članova, koji su najkompetentniji u svojim oblastima i daće stručni doprinos iz resora relevantnih za zaštitu i spasavanje, ali ćemo uključiti i neke spoljne saradnike”, rekao je Jurošević, koji je na čelu Radne grupe.

On je naveo da je Radna grupa na prvom sastanku identifikovala sve rizike, a svaki član je dobio konkretan zadatak šta treba da uradi iz svoje oblasti.

“Ovaj dokument sadržaće procjenu ugroženosti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća, planiranje preventivnog djelovanja da bi smanjili opasnost od tih katastrofa, kao i planiranje priravnosti, mobilizacije i hitnog odgovora”, rekao je Jurošević.

Ovaj dokument, kaže Jurošević, prije nego što stupi na snagu biće usvojen u lokalnom parlamentu.

On kaže da će ovaj dokument biti dorađivan svakih tri do pet godina na osnovu procjene situacije na terenu, stanja kapaciteta kojim opština raspolaže i promjene pojedinih segmenata opasnosti.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments