U toku ispitivanje uhapšenih u akciji „Maped“

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu u toku je ispitivanje sedam lica koja su uhapšena u policijskoj akciji „Maped“ na području Šekovića i Osmaka, rekao je Srni sekretar Tužilaštva Neven Kramer.

Kramer je naveo da će po okončanju ispitivanja osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja, tužilac odlučiti da li će i protiv koga biti upućen prijedlog Sudu za određivanje jednomjesečnog pritvora.

U policijskoj akciji „Maped“ juče je na području Šekovića i Osmaka uhapšeno sedam lica zbog počinjenih krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih sredstava.

Tokom pretresa na 10 lokacija pronađeno je i zaplijenjeno više od 11 kilograma skanka, veća količina municije različitog kalibra, automatske puške, pištolji, bombe, plastični eksploziv i električna detonatorska kapisla.

Policija je u pretresima pronašla i stabljike indijske konoplje, vagu za precizno mjerenje, kao i više mobilnih telefona i telefonskih kartica.

Akciju „Maped“ izveli su pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Bijeljina, uz angažovanje Jedinice za podršku Bijeljina i Zvornik.

Akcija je izvedena po naredbi Okružnog suda Istočno Sarajevo, u saradnji i uz koordinaciju okružnih tužilaštava iz Bijeljine i Istočnog Sarajeva.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su Siniša Trivković, Zarija Kraljević, Vlado Kanjerić, LJubinko Mijić i Miljan Lošić iz Šekovića, državljanin Hrvatske Boris Kanjerić i LJubo Stojanović iz Osmaka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare