U toku gradnja planinarskog doma

0

SOKOLAC – U toku je izgradnja planinarskog doma na lokalitetu Crvenih stijena na Ravnoj Romaniji, kod Sokoca, za potrebe sokolačkog Planinarskog društva “Glasinac”, a do sada su urađeni zemljani radovi i temelji.

Predsjednik Skupštine ovoga društva Dragan Bašević rekao je danas Srni da bi do kraja ovoga mjeseca trebalo da bude urađena ležeća ploča ukoliko budu dozvolile vremenske prilike.

On je rekao da je Javno preduzeće “Šume Republike Srpske” dalo saglasnost za korištenje zemljišta za gradnju, a objekat se gradi uz podršku u građevinskom materijalu i finansijskim sredstvima opštine Sokolac, te preduzeća “Romanijaputevi”, Šumskog gazdinstva “Romanija”.

Bašević je podsjetio da bi uskoro trebalo da bude urađena projektna dokumentacija, a objekat bi trebalo da sadrži više kupatila, šest spavaćih soba, salu,kamin salu i sruge prateće sadržaje.

Prema njegovim riječima, dom će imati oko 250 metara kvadratnih korisne površine sa jednim spratom, i biće reprezentativnog karaktera.

U izgradnji objekta učestvovaće Planinarsko društvo “Glasinac”, koje broji oko 100 članova.

Dom će biti završen u zavisnosti od finansijske podrške privrednih subjekata.

Ovo planinarsko društvo je osnovano 2009. godine, a njegovi članovi su u prošloj godini učestvovali u ekspediciji Planinarskog saveza Republike Srpske i osvojili najveći vrh na Balkanu – Musalu u Bugarskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments