U toku dvije humanitarne akcije

0

ZVORNIK – U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku u toku je humanitarna akcija Savjeta učenika za poplavama ugrožene stanovnike „Jedan učenik – jedna konzerva ili flaša vode“ i prodaja ručnih radova koju organizuje školska kreativna sekcija „Vaso Pikaso“.

Akciju Savjeta učenika podržalo je rukovodstvo ove najveće zvorničke škole, a predsjednik Savjeta Teodora Božović rekla je da se osnovci nisu zadržali samo na konzervama i flaširanoj vodi, nego donose i druge artikle.

„Do sada više od 400 učenika odazvalo pozivu i oni su donijeli više od 700 litara vode, nekoliko stotina konzervi, ali i hranu za bebe, ulje, slatkiše i grickalice, higijenske artikle“, precizirala je Božovićeva.

Ona je dodala da nije bilo teško organizovati ovu akciju, jer je to najmanje što su učenici mogli da urade za svoje drugare pogođene poplavama.

Direktor Škole Radomir Petrović rekao je da se akcija vodi i na nivou četiri područne škole, dodavši da su je učenici svesrdno prihvatili.

„Akcija je počela juče i završićemo je sutra, kada će sve što je sakupljeno biti predato u zvornički Crveni krst“, rekao je Petrović, dodavši da je prezadovoljan odzivom učenika, kao i onim što su donijeli, jer je to sve ono što nije kvarljivo, a što je i te kako potrebno.

U drugoj akciji školska kreativna sekcija „Vaso Pikaso“ danas i sutra vrši prodaju ručnih radova koje su izradila djeca „dekupaž“ tehnikom, a sav prihod biće usmjeren na kupovinu higijenskih i prehrambenih artikala za ljude u poplavljenim područjima zvorničke opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare