U toku čišćenje terena u selu Skugrići

0

MILIĆI – Deminerski timovi Oružanih snaga BiH u Milićima realizuju projekat u rejonu sela Skugrići na površini od 40.000 metara kvadratnih koji će biti završen do kraja juna, izjavio je Srni načelnik opštinske Službe za zaštitu i spašavanje Branislav Novaković.
On je objasnio da u akciji učestvuju dva tima deminera Oružanih snaga koji su završili tehničko izviđanje terena i počeli uklanjanje vegetacije.

„Do sada nije pronađeno nijedno eksplozivno sredstvo, što je rijetkost jer se ranijih godina na nekim drugim lokacijama nalazilo i po nekoliko desetina zaostalih mina i neeksplodiranih sredstava“, rekao je Novaković.

On je podsjetio da je u akcijama deminera Oružanih snaga BiH u proteklih pet godina na području opštine Milići od zaostalih mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava očišćeno više stotina hiljada metara kvadratnih terena.

Opštinska služba u saradnji sa Centrom za uklanjanje mina u BiH registrovala je još 21 lokaciju na području opštine koju je neophodno očistiti.

Za ostvarene rezultate u procesu deminiranja, značajan doprinos bezbjednosti stanovništva, te stvaranje uslova za nesmetanu eksploataciju prirodnih resursa, opština Milići je 2011. godine deminerskom bataljonu Oružanih snaga BiH dodijelila najviše opštinsko priznanje – „Grb opštine Milići“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare