U toku akcija čišćenja snijega u gradu

0

ISTOČNA ILIDžA – Na području opštine Istočna Ilidža novi snijeg ponovo je donio probleme, a ekipe trenutno rade na čišćenju ulica, prostora ispred važnijih objekata i parkirališta.
Načelnik opštine Istočna Ilidža Predrag Kovač rekao je Srni da je glavna putna komunikacija od Istočne Ilidže prema Trnovu prohodna.

„Jedna mašina koja je kod nas angažovana na čišćenju te komunikacije je na terenu i nadamo se da neće biti problema“, rekao je Kovač.

Uklanjanje snijega u gradu vrši preduzeće „Ilidža putevi“, a akciji su se priključili i stanovnici koji nastoje da oslobode prilaze ispred svojih privatnih kuća i stambenih objekata.

„Trenutno čistimo prilaz ambulanti u naselju Donje Mladice, a širenjem ulica pokušavamo da bar djelimično obezbijedimo prostor za normalno parkiranje automobila. Činjenica je da je pala prilična količina novog snijega koji nam pravi probleme“, rekao je Kovač.

On je naglasio da veliki problem prave ljudi koji često, bez velike potrebe, koriste privatne automobile, čime ometaju rad ekipama koje pokušavaju da održe prohodnost puteva.

Kovač je rekao da se noćas urušio krov na jednoj štali sa koje nije bio ukloljen snijeg i ponovo apelovao da stanovnici što bolje i kvalitetnije uklone snijeg sa svojih objekata.

Opština Istočna Ilidža uprkos lošim vremenskim prilikama uredno je snabdjevena elektičnom energijom i vodom.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments