U susret „Fudbal frendsu“ obnavlja se atletska staza

0

FOČA – U korov zarasla atletska staza na Gradskom stadionu u Foči nakon više decenija biće obnovljena, a radovi bi trebalo da budu završeni do početka 13. Međunarodnog omladinskog turnira „Fudbal frends“, koji se održava od 28. do 30. jula.


Od kada postoji „Fudbal frends“, u Foči je iz godine u godinu unapređivana sportska infrastruktura, pa su zahvaljujući ovom turniru na stadionu natkrivene tribine i postavljeni reflektori, a pored glavnog travnjaka nikla su i dva mala terena sa vještačkom travom.

Ove godine, uz redovnu popravku travnjaka, obnavlja se atletska staza, pa će čitav kompleks dobiti ljepši izgled, a konačno će se stvoriti i uslovi za treniranje atletike.

Načelnik opštine Foča i predsjednik Organizacionog odbora „Fudbal frendsa“ Radisav Mašić rekao je da su nedavno obnovljene „Noćne ulične trke“ pokazale da postoji interesovanje za atletiku, te da je želja lokalne uprave da se osnuje atletski klub.

“Kompletno ćemo obnoviti atletsku stazu. Naši radnici će očistiti korov i prekopati stazu, a glavne radove će izvesti preduzeće iz Brčkog koje će postaviti novu drobljenu ciglu, nakon čega ćemo obilježiti linije“, rekao je Mašić.

On je napomenuo da je novina ovogodišnjeg turnira to što će svi učesnici biti smješteni na jednom mjestu – u novom Studentskom domu u Donjem Polju, gdje će im biti obezbijeđena i ishrana.

Za 13. „Trofej prijateljstva“ boriće se osam omladinskih selekcija iz pet zemalja nekadašnje Jugoslavije – „Crvena zvezda“ i „Partizan“ iz Beograda, „Rijeka“, „Maribor“, „Budućnost“ iz Podgorice, skopski „Vardar“, sarajevski „Željezničar“ i domaća „Sutjeska“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare