U subotu naučni skup povodom Dana Pravnog fakulteta

0

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizovaće u subotu, 30. oktobra, 10. naučni skup o temi „Protivrječja savremenog prava“ za koji je prijavljeno 135 autora i koautora iz 14 država.

Na skupu, koji se održava povodom Dana pravog fakulteta, određeni broj učesnika će saopštiti referate uživo na fakultetu na Palama, dok će neki učesnici govoriti onlajn putem „Zum“ platforme, saopšteno je iz ove visokoobrazovne ustanove.

Radovi će biti saopšteni na ruskom, engleskom, italijanskom i srpskom jeziku.

Suorganizatori naučnog skupa su Međunarodni savez pravnika sa sjedištem u Moskvi, Evropska organizacija za javno pravo sa sjedištem u Atini, Institut za uporedno pravo sa sjedištem u Beogradu, Institut za kriminološka i sociološka istraživanja Beograd, Srpsko fiskalno društvo /Ogranak za Srbiju Međunarodne fiskalne asocijacije/ sa sjedištem u Beogradu, i Srpsko udruženje za krivičnopravnu teoriju i praksu.

„Ako uzmemo u obzir broj autora, prijavljenih referata, kao i broj država iz kojih autori dolaze kao i broj i značaj suorganizatora ovogodišnjeg skupa, trebalo bi da bude najveći naučni skup u oblasti prava koji je održan u posljednjih godinu dana na prostoru bivše Jugoslavije, u konkurenciji više desetina pravničkih skupova koje organizuju ostali pravni fakulteti, instituti, vlade i ministarstva, pravosudne institucije, udruženja pravnika“, navodi se u saopštenju.

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu izražavaju nadu da će ovogodišnji skup, budući da ispunjavaju sve pravilničke uslove, od nadležne komisije Ministarstva biti klasifikovan i kategorisan najvišom kategorijom – međunarodni naučni skup od posebnog značaja prve kategorije, što bi Fakultet svrstalo na prvo mjesto u državi, koje bi dijelili sa još dva skupa, u konkurenciji svih naučnih skupova iz svih naučnih oblasti.

Za onlajn učešće, zainteresovani se mogu javiti na adresu konferencijapale@pravni.ues.rs.ba.

Početak rada skupa zakazan je za 10.00 časova, a zatvaranje se očekuje oko 17.00 časova.

U nedjelju Dan i krsna slava Pravnog fakulteta

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu obilježiće u nedjelju, 31. oktobra, krsnu slavu Svetog Petra Cetinjskog i Dan fakulteta, a tim povodom biće dodijeljene diplome i priznanja najuspješnijim studentima.

Kum slave biće predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, a očekuje se da će svečanosti prisustvovati brojne ugledne zvanice, najavljeno je sa Pravnog fakulteta na Palama.

U saopštenju se navodi da Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu ostvaruje raznolike oblike studentske prakse i unapređenja zapošljavanja diplomiranih pravnika.

Nakon lomljenja slavskog kolača sa početkom u 12.00 časova u sali za sjednice Pravnog fakulteta u Palama, obilježavanje Dana fakulteta nastaviće se svečanom akademijom i dodjelom diploma studentima.

Akademija i dodjela diploma biće održana od 14.00 časova u amfiteatru Ekonomskog fakulteta na Palama.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Pravni fakultet UIS-a)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare