U subotu godišnji koncert „Romanijske luče“

0
Koncert KUD-a

SOKOLAC – Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ „Romanijska luča“ sa Sokoca organizovaće u subotu, 9. marta, godišnji koncert povodom svoje krsne slave – Svetog Simeona Mirotočivog.

Umjetnički rukovodilac ovog društva Dušan Vrbarac rekao je Srni da će na koncertu nastupiti gosti – članovi Društva narodne tradicije „Šamot“ iz Aranđelovca, koji će se predstaviti sa dvije koreografije.

Prema njegovim riječima, „Šamot“ je bratimljeno društvo sa sokolačkim KUD-om, već 19 godina dolaze prijateljima na Romaniju i njeguju uspješnu saradnju.

Vrbarac je najavio da će se „Romanijska luča“ na ovoj manifestaciji predstaviti publici sa tri koreografije prvog folklornog ansambla, sa po jednom drugog i dječijeg ansambla, orkestar će imati tri špice, vokalne numere i jednog guslara.

Koncert će biti održan u Sportskoj dvorani na Sokocu sa početkom u 19.00 časova.

Kulturno-umjetničko društvo na Sokocu postoji od 1974. godine, a njegov rad prekinut ratnim dešavanjima, obnovljen je 1998. godine pod nazivom „Romanijska luča“.

Dobitnik je više nagrada i priznanja sa gostovanja u inostranstvu /Italiji, Holandiji, Grčkoj, Poljskoj i Bugarskoj/ i na manifestacijama „Šumadisjki opanak“ u Aranđelovcu i „Zlatni opanak“ u Valjevu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare