U subotu Dan kosidbe na Romaniji

0

SOKOLAC – Tradicionalna manifestacija „Dan kosidbe Romanija 2017“ biće održana u subotu, 8. jula, u Brezjaku kod Sokoca, a očekuje se učešće velikog broja kosaca iz Srpske i okruženja.


Prema programu ove manifestacije, okupljanje učesnika na lokalitetu Brezjak planirano je od 10.00 časova.

Nakon svečenog otvaranja uslijediće revijalna koševina, pojedinačno takmičenje u košenju trave ručnom kosom i ekipno takmičenje u košenju trave ovom kosom.

U pauzama takmičenja predviđena su tradicionalna nadmetanja u bacanju kamena s ramena, obaranju s brvna i nadvlačenju konopca.

Direktor Turističke organizacije opštine Sokolac Brankica Bašić rekla je za Srnu da su planirane 22 parcele za pojedinačno takmičenje u košenju ručnom kosom i pet parcela za ekipno takmičenje kosaca, kao i da je obavezno učešće kosaca u narodnoj nošnji.

„I na ovogodišnjoj manifestaciji planirana je prezentacija mehanizacije za košenje trave poznatih proizvođača, ali i zanimljiv kulturno-umjetnički program“, najavila je Bašićeva.

Kosci, učesnici na „Danu kosidbe Romanija“, mogu da se prijave na broj 057-444-822, poručuju iz Organizacionog odbora.

Organizator „Dana kosidbe Romanija 2017“ jeste Turistička organizacija opštine Sokolac, a pokrovitelji grad Istočno Sarajevo, opštine Sokolac i Han Pijesak i privreda romanijske regije.

Manifestaciju „Dan kosidbe Romanija 2017“ podržali su Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj u Jugoistočnoj Evropi uz podršku GIZ-a u okviru projekta „Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima“.

(www.palelive.com / Srna / Foto arhiva)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare