U subotu četvrti Festival izvornog srpskog pjevanja

2
Peti Sabor izvornog pjevanja
Arhivska fotografija

SOKOLAC – Četvrti festival izvornog srpskog pjevanja biće održan u subotu, 17. oktobra, na Sokocu uz primjenjivanje svih mjera zaštite od virusa korona, a za učešće se prijavilo 35 izvornih grupa, pet guslara i jedan frulaš.

Manifestacija „Sokolac 2020“ održava se u okviru projekta Udruženja za informativno kulturnu djelatnost „Sveti Sava“ sa Pala, u partnerstvu sa sokolačkim Kulturno-umjetničkim društvom „Zavičaj“.

Koordinator ovog projekta Nedeljko Žugić rekao je Srni da će ovaj festival sufinansirati Ministarstvo spoljnih poslova Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, sa oko 2.480 KM.

Žugić je istakao da projekat podrazumijeva javnu produkciju na prvoj internet televiziji „LJudi govore“, čiji je osnivač.

On je naglasio da će Festval biti održan uz poštovanje svih mjera zaštite Republičkog i opštinskog Štaba za vanredne situacije zbog pandemije virusa korona, tako da u zatvorenom prostoru neće biti okupljeno više od 50 lica, a izvorne grupe će nastupati prema utvrđenoj satnici bez mogućnosti dužeg zadržavanja u prostoriji.

Žugić je naglasio da je cilj projekta očuvanje srpske baštine sa područja iz kojih izvorne grupe dolaze, uz naglasak na pjevove, upjevavanja i natpjevavanja.

Festival će početi u 10.00 časova etno-restoranu „Kum“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Jel ovo realno kad imamo eksploziju korone na ovim prostorima? Svjesno ugrozavanje zdravlja sebe i cijele zajednice…Sta ce nam izbori pociniti, sunce vam vase. Sve se dozvoljava zbog predizbornih skupova koji moraju biti…

Da skup nece mozda biti ogranicen na 30 ljudi?