У сриједу у Источном Сарајеву отварање изложбе фотографија Албера Кана

0

САРАЈЕВО – Општина Источно Ново Сарајево, Архив БиХ и Архив Републике Српске организоваће у сриједу, 26. јуна, изложбу фотографија под називом „Слике живота, фотографије Албера Кана: Приштина, Призрен, Липљан и Грачаница 1913. године“, аутора Марка Марковића и Горана Судимца.

На фотографијама се осјећа дух времена новоослобођених градова и села, као и животни детаљи на историјском прелазу из Османског царства у Краљевину Србију, саопштено је из Архива БиХ.

Ријеч је о јединственом тренутку гд‌је се на терену, у новом контексту, виде локални становници, занатлије, трговци, официри и војници побједничке војске, као и новинари, фотографи и чиновници на Косову и Метохији и Старој Србији.

Изложбу чини 80 фотографија из живота обичних људи, бивших турских поданика, становника оновремене Приштине, Призрена, Липљана и Грачанице, настале 1913. године.

На отварању изложбе ће говорити аутор и директор Архива Косова и Метохије Марко Марковић, директор Архива БиХ Данијела Мрда, директор Архива Републике Српске Бојан Стојнић и замјеник начелника општине Источно Ново Сарајево Александар Костовић.

Отварање изложбе заказано је за 19.00 часова у Народном позоришту Источно Сарајево.

(www.palelive.com / Срна /Фото: ГИС)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare