U srijedu počinje 4. „Komedija fest“

0

ZVORNIK – U Zvorniku će u srijedu, 22. maja, početi 4. „Komedija fest“ na kojem će nastupiti pozorišta iz Kosovske Mitrovice, Prijedora, Tuzle, Šapca i Kragujevca.Fest organizuje Dom omladine u Zvorniku, a otvoriće ga predstava „Građanin plemić“ u izvođenju narodnih pozorišta iz Kosovske Mitrovice i Beograda.

Direktor Doma omladine Dušan Petrović rekao je novinarima da ovaj festival iz godine u godinu raste, te da ove godine prvi put na njemu učestvuju profesionalna pozorišta.

On je najavio da će u četvrtak, 23. maja, na sceni Doma biti izvedena predstava „Državni lopov“ u izvođenju tuzlanskog pozorišta „Talija“, a u petak, 24. maja, predstava „Kraljica smeha“ koju će izvesti glumci Scene „Maska“ iz Šapca.

Publika će u subotu, 25. maja, imati priliku da pogleda predstavu „Djelidba“ u izvođenju Pozorišta Prijedor, a u nedjelju, 26. maja, predstavu „Moje bivše, moji bivši“, u izvođenju Pozorišta „Joakim Vujić“ iz Kragujevca.

Petrović je naveo da će žiri, koji čine reditelj Jelana Bogavac iz Beograda, dramaturg Željko Milošević iz Trebinja i profesor u Gimnaziji i Srednjoj stručnoj školi „Petar Kočić“ Zvornik Violeta Savić izabrati najbolju predstavu i glumce.

Publika će, takođe, imati priliku da ocjenjuje predstave i najboljoj dodijeli nagradu „Zlatni aplauz“.

Petrović je rekao da je cijena ulaznica četiri konvertibilne marke po predstavi, te da će osim glavnog programa biti organizovane i radionice za mlade zvorničke glumce, kao i organizovane posjete školama u ruralnim dijelovima opštine Zvornik.

On je dodao da se manifestacija, koja je ustanovljena 2010. godine povodom izgradnje Doma omladine, ove godine održava u okviru proslave Dana opštine Zvornik.

Zatvaranje festivala predviđeno je za ponedjeljak, 27. maja, kada će van takmičarskog dijela Pozorište mladih Zvornik izvesti predstavu „Retromorfoze“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare