U srijedu u Palama počinje 18. Međunarodni turnir u uličnom basketu FIBA 3X3

0

Na Palama će u srijedu, 23. juna, početi tradicionalni turnir u uličnom basketu koji se nalazi na FIBA rang-listi i ima međunarodni karakter.

Turnir „Stritbol Pale“, koji će trajati do subote, 26. juna, na sportskim terenima na Koranu, igra se pod zaštitnim znakom FIBA tri na tri, a epitet međunarodni nosi jer će se basketaši iz regiona boriti za 2.200 KM i pravo učešća na Čelendžeru u predgrađu Pariza-Pontoaz.

Jedan od organizatora turnira Marko Lazarević rekao je Srni da imaju prijavljenih oko 30 seniorskih ekipa, te pet ekipa u kategoriji juniora i kadeta sa područja Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i BiH.

Lazarević je istakao da se turnir održava 18. put i ima najdužu i najbogatiju tradiciju u BiH, s ciljem promocije basketa tri na tri.

„U okviru turnira biće organizovano i humanitarno takmičenje u šutiranju za tri poena, kao i revijalna utakmica, a obezbijeđene su i nagrade za publiku“, rekao je Lazarević.

On je naglasio da će sve ekipe iz inostranstva, kao i udaljenih gradova, imati obezbijeđen smještaj.

Turnir se organizuje u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Republičkog štaba za vanredne situacije.

Ekipe je moguće prijaviti na brojeve telefona 065/022-996 i 065/070-024, te posredstvom „Fejsbuk“ stranice – Streetball Pale, kao i posredstvom sajta play.fiba3x3.com

Rok za prijavu ekipa u kategoriji kadeta /2006. godište i mlađi/ i juniora /2002. godište i mlađi/ je do sutra u 12.00 časova, a za prijave seniora i seniorki je srijeda, 23. jun, do 12.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare