U srijedu obilježavanje krsne slave Boračke organizacije

0

U Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice na Palama u srijedu, 8. novembra, će, povodom Mitrovdana – slave opštinske Boračke organizacije, biti služen parastos poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a potom položeni vijenci na centralni spomenik.

Parastos će biti služen u 10.30 časova, a u 11.15 časova planirano je polaganje vijenaca.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je Srni da tradicionalno obilježavanje slave predstavlja i priliku za sjećanje na ljude koji su dali svoj život za stvaranje Republike Srpske.

„Više od 23.000 pripadnika Vojske Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova, ugradilo je svoje živote u temelje Republike Srpske, koja je najvrednija tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata, izraz želje i prijeke potrebe srpskog naroda u tim vremenima“, istakao je Parađina.

On je naglasio da krajem devedestih godina prošlog vijeka najhrabriji i najodlučniji iz srpskog korpusa nisu dozvolili treći planirani genocid nad Srbima, te su to platili – svojim životima.

Parađina je napomenuo da Boračka organizacija traži kvalitetnija i efikasnija rješenja za najkompleksnije pitanje, a to je zapošljavanje boračkih kategorija, prije svega, djece poginulih boraca.

„Mi smo značajno radili na polju zapošljavanja gdje smo neposrednim angažmanom uspjeli radno angažovati više od 50 djece poginulih boraca. Obaveza društva i vlasti jeste da konačno budu riješena još neka kompleksna pitanja“, naveo je Parađina.

On je podsjetio da Boračka organizacija ima istorijsku ulogu u stvaranju Republike Srpske i da nikada neće odustati od nastojanja da budu ispravljene nepravde i greške učinjene najugroženijim boračkim kategorijama.

Lomljenje slavskog kolača i slavski ručak planirani su za 12.00 časova u salonu „Sara“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare