U Srednjoškolskom centru „Pale“ planiran upis 192 učenika

0
Srednjoškolski centar Pale

U Srednjoškolskom centru „Pale“ planiran je upis 192 učenika u prve razrede za školsku 2019/2020. godinu.

Školski psiholog Jelena Orašanin rekla je Srni da je planirano da bude upisan isti broj učenika kao i prošle godine, što je realan broj s obzirom da je oko 200 učenika završilo osnovnu školu na području opštine Pale.

U tri odjeljenja u Gimnaziji biće upisana 72 učesnika, dok će u jedno odjeljenje u oblasti mašinstva i obrade metala, smjer tehničar za ce-en-ce tehnologiju, tri odjeljenja za ugostiteljstvo i turizam, te jedno odjeljenje za geodeziju i građevinarstvo – smjer arhitektonski tehničar biti upisano po 24 učenika.

Orašaninova kaže da se u prvom upisnom roku 10. i 11. juna upisuju odlični učenici i koji imaju više od 60 bodova na osnovu uspjeha u osnovnoj školi.

Za učenike koji imaju manje od 60 bodova upis počinje 17, a završava 19. juna.

U julskom upisnom roku prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje i srednje trogodišnje škole počinje 1. a završava se 3. jula. Rezultati upisa biće objavljeni 5. jula.

Kandidati koji nisu zadovoljili uslove konkursa za željeno zanimanje upisuju se od 8. do 12. jula u škole, odnosno smjerove u kojima ima slobodnog mjesta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare