U srednjim školama ima mjesta za 504 učenika

0

ZVORNIK – U srednje škole u Zvorniku u narednu školsku godinu moći će da se upišu 504 učenika, što je za 20 učenika više u odnosu na 2015/16. školsku godinu.
U Srednjoškolski centar /SŠC/ „Petar Kočić“ ima mjesta za 280, a u Tehničkom školskom centru /TŠC/ za 224 učenika.

U SŠC „Petar Kočić“ za upis u školsku 2016/17. godinu, umjesto 260 učenika, koliko se moglo upisati prošle godine, raspisan je konkurs za popunu 280 mjesta.

Na opšti smjer gimnazije mjesta ima za 112 učenika, na ekonomiji, pravu i trgovini za zanimanja ekonomski tehničar mjesta ima za 56 ekonomskih tehničara, odnosno 28 poslovno-pravnih tehničara i u zdravstvu moći će se upisati po 28 učenika na zanimanjima medicinski, odnosno fizioterapeutski tehničar.

U ugostiteljstvu i turizmu konkursom je predviđeno i 28 mjesta na zanimanju kuvar.

U ovoj školi novo je da u gimnaziji nema jezičkog smjera, kao i da su u ugostiteljstvu i turizmu konobare iz prošle školske godine zamijenili kuvari.

Direktor SŠC „Petar Kočić“ Biljana Pisić kaže da se već prvog dana u ovoj školi prijavilo više od 40 učenika za upis u gimnaziju, kao i 53 učenika za smjer medicinski tehničar, odnosno 13 za smjer fizioterapeutski tehničar.

U TŠC u narednoj školskoj godini konkursom je predviđen isti broj mjesta kao i prošle godine, a novina nema ni kada je riječ o strukama i zanimanjima.

Struka elektrotehnika nudi 84 mjesta, po 28 na zanimanja tehničar energetike i tehničar računarstva, te po 14 na zanimanja auto-električar i električar, na struci saobraćaj ima 84 mjesta i to na zanimanjima tehničar PTT saobraćaja i tehničar drumskog saobraćaja po 28, te na zanimanjima PTT manipulant i vozač motornih vozila po 14.

Na mašinstvu i obradi metala ukupno će moći da se upiše 56 učenika i to 28 na zanimanje mašinski tehničar za kompjuterske konstrukcije i po 14 za smjer auto-mehaničar i bravar.

Direktor TŠC-a Goran Grujić rekao je da je prvog dana interesovanje za zanimanja ove škole bilo dobro, te da je iz godine u godinu sve veće.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare