U srednjim školama ima 456 mjesta

0

ZVORNIK – U dvije srednje škole u Zvorniku u školskoj 2014/15 godini mjesta ima za 456 svršenih osnovaca od čega 216 u Tehničkom školskom centru i 240 u Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“.

U Srednjoškolskom centru „Petar Kočić“ ima mjesta za 96 učenika koji žele upisati Gimnaziju, 72 mjesta za struku ekonomije, prava i trgovine, 48 za zdravstvo i 24 mjesta za ugostiteljstvo i turizam.

Direktor ovog centra Biljana Pisić rekla je da je već nekoliko godina najveće interesovanje učenika za zdravstvo, podsjetivši da je ovo jedna od rijetkih škola koja uspijeva da ispoštuje plan upisa.

U Tehničkom školskom centru planirano je da bude upisano devet odjeljenja i to u područjima rada mašinstvo i obrada metala dva odjeljenja sa 48 učenika, po tri odjeljenja sa po 72 učenika u saobraćaju, elektrotehnici, a 24 učenika u područje rada hemija, nemetali i grafičarstvo.

Srni je u ovim školama potvrđeno da je jutros u 8.00 časova počeo prijem dokumenata u okviru junskog roka za upis učenika u četvorogodišnje škole, dok će se prijem dokumenata za upis učenika u trogodišnje škole biti obavljen 23. i 24. juna.

Ove godine zvorničke srednje škole završilo je 477 učenika, od čega Tehnički školski centar 236 učenika, a SŠC „Petar Kočić“ 241 učenik.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare