U srednjim školama 283 slobodna mjesta

0

ZVORNIK – U zvorničkim srednjim školama, nakon junskog upisnog roka, u školskoj 2014/2015. godini ostala su 283 slobodna mjesta.

U Srednjoškolskom centru /SŠC/ „Petar Kočić“ ima još 117 slobodnih mjesta, a u Tehničkom školskom centru /TŠC/ 166 mjesta.

U trogodišnje škole u TŠC upisalo se 40 učenika, po devet na obrazovnim profilima automehaničar i vozač motornih vozila, osam za električara i sedam za autoelektričara, četiri za PTT manipulanta i tri za bravara.

Prethodno se u ovom roku u četvorogodišnje škole upisalo 10 učenika sa 60 i više bodova, tako da je na kraju junskog roka upisano ukupno 50 učenika.

U SŠC „Petar Kočić“ u trogodišnje škole upisana su 24 kuvara, čime je upisni plan ispunjen, dok se u četvorogodišnje škole upisalo 99 učenika sa 60 i više bodova.

Konkursom je predviđeno da u ove dvije zvorničke srednje škole bude upisano ukupno 456 svršenih srednjoškolaca od čega 216 u TŠC, a 240 u SŠC „Petar Kočić“.

Područja rada u SŠC „Petar Kočić“ su gimnazija ekonomija, pravo i trgovina, zdravstvo, te ugostiteljstvo i turizam sa zanimanjima kuvar i konobar.

Područja rada u TŠC-u su mašinstvo i obrada metala, saobraćaj, elektrotehnika i hemija, nemetali i grafičarstvo.

Julski upisni rok, kada se mogu popunjavati slobodna mjesta, počeće 30. juna.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare