U Sokolac dolazi delagacija privrednika iz Rusije i više drugih zemalja

0

SOKOLAC – Narednih dana u posjeti opštini Sokolac biće delegacija privrednika i istaknutih ličnosti iz oblasti nauke i kulture iz Rusije, Kine, Ukrajine, Kazahstana i zemalja Evropske unije.

U posjetu opštini Sokolac i gradu Istočno Sarajevo, oni dolaze na poziv načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, koji je članovima ove delegacije uputio pismo preko Ministarstva inostranih poslova BiH i ambasada BiH u Moskvi i Istanbulu.

U toku ove posjete razgovaraće se o razmjeni programa u oblastima privrede, kulture, nauke, sporta, zdravstva i drugih djelatnosti, a planirano je da gosti posjete i institucije BiH – Predsjedništvo, Savjet ministara i Parlamentarnu skupštinu.

– Već je potvrđen dolazak 11 članova ove delegacije, a u toku dana očekuje se potvrda dolaska još četiri člana, rekao je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

On je najavio da će se u ponedjeljak, 25. februara, u Sokocu održati sastanak delegacije iz pomenutih zemalja sa predstavnicima privrednog i političkog života opštine Sokolac i grada Istočno Sarajevo.

Na tom sastanku, opština Sokolac će, prema riječima načelnika Bjelice, predstaviti svoje privredne potencijale. Prisutni će biti upoznati sa mogućnostima ulaganja u drvnu industriju, poljoprivredu, infrastrukturu, turizam, zdravstvo i obrazovanje.

Na pripremnom sastanku, održanom sinoć, načelnik Bjelica pokrenuo je inicijativu za osnivanje Društva srpsko-ruskog jedinstva i dodjelu povelje opštine Sokolac ambasadoru Ruske Federacije u BiH.

(www.palelive.com / opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare