U Sokocu obilježen Svjetski dan pošte – 9. oktobar

0

SOKOLAC – Javno preduzeće “Pošte Srpske” obilježile su danas Svjetski dan pošte, povodom dana kada je 1874. godine u Bernu održan Osnivački kongres Svjetskog poštanskog saveza, jedne od prvih i najvećih međunarodnih nevladinih organizacija.

Svečanim prijemom obilježen je ovaj dan i u RJ Sokolac. Ovu svečanost uljepšala je posjeta mališana iz Osnovne škole, kojima su radnici pošte podjelili skromne poklone. Prijemu su prisustvovali i Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica.

Radna jedinica Sokolac “pokriva” prostor opština Han Pijesak, Sokolac, Pale, Kalinovik, Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Istočni Stari Grad i Trnovo. Zapošljava 163 radnika u 16 pošta, 8 izdvojenih šaltera i preko pedeset poštara. Ova radna jedinica posluje pozitivno iako se susreće sa ekonomskom krizom kao i svaki drugi sektor, rekla je Mira Skoko, šef za poštanski saobraćaj radne jedinice Sokolac.

Osnovni motiv ovogodišnje svečanosti bila je želja, da sa promovisanjem osnovne djelatnosti, korisnicima ukaže na važnost postojanja i funkcionisanja javnog poštanskog sistema, kao dijela najveće dostavne mreže u svijetu, a koji omogućava svim ljudima, bez obzira da li žive u gradovima ili u najudaljenijim, ruralnim područjima, pristupačnu i kvalitetnu poštansku uslugu.- navode u “Poštama Srpske”.

U svom sastavu “Pošte Srpske” danas imaju 269 jedinica poštanske mreže i 2406 zaposlenih radnika, kroz čije ruke godišnje prođe oko 13 miliona pisama i paketa.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments