U školama grijanje počelo ranije

0
SŠC Vasilije Ostroški
SŠC Vasilije Ostroški

SOKOLAC – U Srednjoškolskom centru „Vasilije Ostroški“ i Osnovnoj školi „Sokolac“ na Sokocu sezona grijanja je počela znatno prije zvaničnog roka zbog niske jutarnje i popodnevne temperature vazduha.

Direktor Srednjoškolskog centra Miroslav Maksimović rekao je Srni da je zagrijavanje prostorija u ovoj ustanovi počelo prije desetak dana, iako škola ima problem sa dotrajalim kotlom i toplovodnom mrežom od kotlovnice do škole i u samom objektu.

On je istakao da su na samom početku puštanja grijanja u funkciju bili primorani da urade sanaciju kotla zbog njegovog pucanja.

Maksimović je istakao da je Srednjoškolski centar raspisao tender za sanaciju toplovodne mreže u objektu i van zgrade do kotlovnice, što već nekoliko godina otežava kvalitetno grijanje prostorija.

„Za ove radove nam je potrebno ukupno 22.000 KM. Dio od 7.500 KM imamo rezervisano od grada Istočno Sarajevo, 8.000 KM su naša sredstva, a preostali dio ćemo platiti izvođaču u idućoj godini“, naveo je Maksimović.

On je naglasio da je škola obezbijedila dovoljne količine uglja za zagrijavanje prostorija u ovoj ustanovi koja u školskoj 2018/2019. godini ima 401 učenika.

U Osnovnoj školi „Sokolac“ su, prema riječima direktora Divne Janković, zagrijavanje prostorija počeli u septembru, kako to vremenske prilike i zahtijevaju.

Ona je dodala da su u ovoj ustanovi obezbijedili dovoljne količine čvrstog energenta za tople učionice za 37 odjeljenja u centralnoj školi na Sokocu i za dva područna odjeljenja, na Ravnoj Romaniji i u Knežini, sa ukupno oko 900 đaka.

„Prošle godine smo, zahvaljujući sredstvima resornog ministarstva Republike Srpske, postavili novi kotao koji je koštao 24.000 KM, tako da sada zimsku sezonu dočekujemo bez problema“, navela je Jankovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare