U rekonstrukciju studentskih terena na Koranu uloženo 130.000 KM

1

Načelnik opštine Pale Boško Jugović, direktor Studentskog centra “Pale” Danijel Škipina i direktor “Elektrodistribucije” Pale LJubomir Mrda posjetili su u četvrtak mjesto izvođenja radova na rekonstrukciji i asfaltiranju studentskih terena u naselju Koran u čiju adaptaciju je uloženo oko 130.000 KM.

Jugović je rekao da je Studentski centar prošle godine od opštine Pale otkupio terene na Koranu za fudbal, košarku i odbojku, čime su se stekli uslovi za ulaganja u njih.

On je dodao da je cilj rekonstrukcije terena da budu stvoreni dobri uslovi za bavljenje sportom i rekreacijom.

“U toku je nanošenje nove asfaltne podloge na sportske terene, zamjena košarkaških nosača, postavljanje rasvjete. Kada ovo sve bude završeno, za iduću sezonu omogućiće održavanje sportskih aktivnosti”, izjavio je Jugović novinarima nakon obilaska terena.

Škipina je naveo da je u toku izvođenje finalnih radova na rekonstrukciji sportskih terena Javne ustanove Studenskog centra “Pale” za šta je izdvojeno oko 130.000 KM, dodavši da su ovi tereni stari oko 50 godina.

On je istakao da su za rekonstrukciju terena dobili i značajnu donaciju od Mrde koji je obezbijedio led-rasvjetu, reflektore za sportske terene i konstrukcije za košarkaške terene, ukupne vrijednosti preko 10.000 KM.

“Sportisti u posljednje vrijeme često dolaze na pripreme na Pale zbog pogodne klime i nadmorske visine. Adaptacijom ovih terena imaće uslove za sportske aktivnosti, a biće dostupni i studentima i lokalnoj zajednici”, rekao je Škipina.

Škipina je najavio da je u narednoj godini planirano da se cijeli kompleks ogradi, čime će biti završena rekonstrukcija sportskih terena na Koranu.

Mrda je istakao da su Pale univerzitetski centar i da je prirodno očekivati da mladi ljudi imaju potrebe za ovakvim sadržajima.

“Realizijući ovakve projekte, mi realizujemo i našu viziju Pala kao univerzitetskog i turističkog centra, pogotovo kada zaokružimo sa Olimpijskom ljepoticom Jahorinom”, kaže Mrda, dodavši da je u granicama svojih mogućnosti uspio obezbijediti donaciju, ali i da se “Elektrodistribucija” uključila u realizaciju ovog projekta u okviru redovne djelatnosti.

Izvođač radova je firma “Majneks” sa Pala.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Opet kapitalna ulaganja našeg načelnika, svaka čast. Od izbora do danas se zaista vidi širok spektar ideja kojima raspolaže opštinsko rukovodstvo.