У првом полугодишту у буџету евидентиран дефицит

0

РОГАТИЦА – Одборници у Рогатици данас су на сједници Скупштине општине усвојили извјештај о извршењу буџета за прво полугодиште у којем је евидентиран дефицит од 230.770 КМ.

На сједници је образложено да је на дефицит посебно утицао слабији прилив прихода од индиректног опорезивања у прва четири мјесеца.

Начелник Од‌јељења за финансије Тијана Бркић рекла је да су буџетска средства извршена у износу од 4.195.501 КМ или 47,68 одсто у односу на план, а расходи су били 4.426.271 КМ или 50,30 одсто.

Код извршења пореских прихода било је одступања због слабијег прилива прихода од индиректног опорезивања, док је с друге стране на непореске приходе утицала боља наплата од концесионих и накнада од потопљеног земљишта.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић нада се да ће се ситуација у наредним мјесецима поправити.

Сједница је започела минутом ћутања за српске младиће у Бањској на Косову и Метохији убијене у сукобу са припадницима полиције самопроглашеног Косова.

На данашњој сједници усвојене су одлуке из области просторног уређења, односно продаје градског грађевинског земљишта, о измјени и допуни одлуке о одређивању радног времена лицима која обављају трговинску, занатску, угоститељску и услужну д‌јелатност, те информације о занатско-предузетничкој д‌јелатности и о прољећној сјетви.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare