U prvim razredima 168 mjesta za svršene osnovce

0

U Srednjoškolskom centru „Pale“ u prve razrede za školsku 2017/2018. u godinu planiran je upis 168 učenika, što je manje u odnosu na prošlogodišnji broj.
Direktor Srednjoškolskog centra „Pale“ Nedeljko Gazivoda rekao je Srni da će u narednu školsku godinu biti upisano sedam odjeljenja prvih razreda.

„Biće upisana tri odjeljenja u gimnaziju ili 72 učenika, dva odjeljenja iz područja rada ugostiteljstvo i turizam ili 48 svršenih osnovaca, te jedno odjeljenje arhitektonski tehničar sa 24 učenika“, precizirao je Gazivoda.

On je dodao da će ove godine biti upisano i kombinovano odjeljenje trećeg stepena iz područja rada mašinstvo i obrada metala i to 12 učenika za instalatera i 12 učenika automehaničara.

Gazivoda je istakao da oko 200 učenika završava osnovnu školu na području opštine Pale, tako da su išli na realan broj upisnih odjeljenja.

„To je realan broj upisnih odjeljenja, zato što se svake godine bar 30 učenika odluči za školu u Istočnom Sarajevu i Sarajevu“, naglasio je Gazivoda.

Prema njegovim riječima, u prvom upisnom roku 12. i 13. juna upisuju se odlični učenici i koji imaju više od 60 bodova na osnovu uspjeha u osnovnoj školi, i on će trajati do 23. juna.

Drugi upisni rok biće održan od 3. jula do 14. jula.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare