U prvih šest mjeseci budžetski deficit 169.320 KM

0

Skupština opštine Pale usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta u prvih šest mjeseci ove godine u iznosu 3.511.168 maraka, sa deficitom od 169.320 maraka.
Rashodovna strana budžeta iznosila je 3.680.488 maraka.        

Prihodovna strana u prvom polugodištu imala je ostvarenje od 41,65 odsto od plana, a rashodovna 43,53 odsto.

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić naglasio je da budžetski deficit nije rezultat ni lošeg planiranja ni neplanskog trošenja sredstva.

Savić je naveo da je u prvom polugodištu isplaćeno oko 100.000 maraka kamata koje se odnose na cijelu godinu, pa u narednim mjesecima neće biti tih izdataka, dok dio sredstava od „Šumarstva“ nisu uspjeli da naplate.

On je rekao da će na narednoj sjednici analizirati stanje u „Šumarstvu“ kako bi se ustanovilo zbog čega planirana sredstva ne uplaćuju redovno i da pronađu rješenje da uplate budu redovne.

„Oko 28 odsto tih sredstva uspjeli smo naplatiti. U toku godine planirano je 450.000 KM, što nas u svakom slučaju vuče u gubitak“, pojašnjava Savić i dodaje da se do kraja godine treba angažovati da bi bio ostvaren planirani priliv ovih sredstava.

Paljanski načelnik kaže da se nada da će planiranom ostvarenju ovogodišnjeg budžeta, iako je bilo poteškoća o naplati rente i zemlje zbog izmjena Regulacionog plana na Jahorini.

Odbornici su danas usvojili su izmjene Programa usmjeravanja sredstava za podsticaj razvoja poljoprivrede kojim je planirano izdvajanje 4.000 maraka bespovratnih sredstava za nabavku četiri profesionalna plastenika.

Pravo na podsticajna sredstva za izgradnju četiri plastenika površine 50 metara kvadratnih imaju korisnici koji u ovoj godini izvrše ulaganja za tu namjenu.


{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=tRyM7DJ0rJw}


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments