U prva tri mjeseca stradalo 38 lica

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na području Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo u prva tri mjeseca ove godine u saobraćajnim nesrećama stradalo je 38 lica, pri čemu je jedno poginulo, dok je 11 teže i 26 lakše povrijeđeno.

U odnosu na uporedni period lani stradalo je 43 odsto lica manje, a teže povrijeđenih bilo je 46 odsto manje, navodi se u današnjem saopštenju CJB-a Istočno Sarajevo i napominje da prošle godine nije bilo poginulih.

Na području ovog CJB-a u protekla tri mjeseca dogodilo se 220 saobraćajnih nezgoda što je 12,3 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine.

U toku marta pripadnici policijskih stanica za bezbjednost saobraćaja proveli su akcije „Alkohol“, „Brzina“ i „Odnos vozač – pješak“.

U akciji „Odnos vozač – pješak“ pripadnici saobraćajne policije kontrolisali su 215 vozača od kojih je za 89 utvrđeno da su počinili prekršaj. Takođe, kontrolisano je i 18 pješaka kojima je izdato 12 prekršajnih naloga.

U akciji pojačane kontrole vozača u saobraćaju koji upravljaju vozilom pod uticajem alkohola kontrolisano je 448 učesnika od kojih je 95 sankcionisano, 30 je odbilo alkotestiranje, a 125 isključeno zbog alkoholisanosti.

U akciji pojačane kontrole vozača u saobraćaju sa akcentom na sankcionisanju prekršaja nedozvoljene brzine kretanja vozila kontrolisana su 333 vozača, od kojih su za 300 izdati prekršajni nalozi zbog prekoračenja dozvoljene brzine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare