U protekla 24 časa zaraženo 20, a oporavljeno 15 lica

0

Na području opštine Pale tokom protekla 24 časa evidentirano je 20 novih slučajeva zaraze virusom korona, dok je 15 lica oporavljeno, rekao je Srni koordinator zdravlja paljanskog Doma zdravlja Nebojša Tanović.

Zaraženo je 10 muškaraca, od kojih pet mlađe, tri srednje i dva starije životne dobi, kao i 10 žena, od kojih su četiri starije, četiri mlađe i dvije srednje životne dobi.

„Svi novozaraženi se uglavnom dobro osjećaju, imaju blagu ili srednju kliničku sliku. Niko od njih nije prijavio potrebu za bolničkim liječenjem“, rekao je Tanović.

On je istakao da su trenutno aktivna 94 slučaja virusa korona na Palama, te da se sedam Paljana nalazi na liječenju u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu.

Tanović je naveo da su uzroci većeg broja novih slučajeva zaraze u posljednje vrijeme masovna okupljanja i događaji kojima je prisustvovao veliki broj ljudi, kao i da je, uglavnom, riječ o porodičnim klasterima.

Dom zdravlja Pale večeras će uzeti uzorke od 40 lica, a testiranju će biti podvrgnute sve osobe koje prijave simptome virusa korona.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare