U projektu „Eko sport 2013“ učestvovalo 400 učenika

0

ZVORNIK – Oko 400 učenika iz svih osnovnih i srednjih škola na područu opštine Zvornik učestvovalo je danas u projektu „Eko sport 2013 Zvornik“, u okviru kojeg su očistili gradsku plažu i druge najneuredne površine.

U prvom dijelu projekta, koji je inicirala „Nansen fokus grupa“ iz Zvornika, učenici su jutros dva časa čistili gradsku plažu u Zvorniku i najneurednije površine u ostalim mjesnim zajednicama, a nakon toga su učestvovali u sportskim takmičenjima.

Na poligonu Sokolskog doma održana su takmičenja u malom fudbalu i odbojci u kojima je učestvovalo oko 160 učenika, odnosno po 20 iz svake škole.

Savjetnik načelnika opštine Zvornik za mlade, NVO i sport Ognjen Pavlović istakao je da će opština uvijek podržavati ovakve i slične projekte koji uključuju mlade i čije aktivnosti predstavljaju dobar primjer vršnjacima i sugrađanima.

Predstavnik „Nansen dijalog centra“ iz Sarajeva Genc Goranci pojasnio je da je suština djelovanja ovog centra uspostavljanje i razvoj zajedničkih incijativa, poput ove u Zvorniku.

Današnji ekološko-sportski dana realizovan je na osnovu Ugovora o realizaciji lokalne aktivnosti pod nazivom „Eko sport 2013 Zvornik“ koji su potpisali predsjednik Skupštine opštine Zvornik Nedim Čivić i generalni menadžer „Nansen dijalog centra“ LJuljeta Goranci Brkić.

Ovaj projekat su sa ukupno 2.000 KM podržali opština Zvornik i „Nansen dijalog centar“ iz Sarajeva. Pri tome je iz budžeta opštine izdvojeno 800 KM, dok je „Nansen dijalog centar“ dao 1.200 KM.

Prije početka učeničkih takmičenja pripadnici Granične policije održali su pokaznu vježbu sa psima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare