U pripremnim odjeljenjima 95 odsto predškolske djece

0

ZVORNIK – U Zvorniku je prošle godine 95 odsto predškolske djece bilo upisano u pripremna odjeljenja, dok se u ovoj godini očekuje veći postotak, rekao je danas direktor zvorničkog Dječijeg vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković.
„Dobili smo pohvalu od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske jer je Zvornik kada je riječ o postotku djece u pripremnim odjeljenjima, ubjedljivo na prvom mjestu u Republici Srpskoj“, rekao je Stanković.

On je dodao da Gradska uprava Zvornika finansira rad 13 pripremnih odjeljenja, koliko ih trenutno ima u gradu i po seoskim mjesnim zajednicama, te podsjetio da je sve to za roditelje besplatno.

Stanković podsjeća da je prošle godine bilo 16 pripremnih odjeljenja sa oko 400 djece, od čega je četiri odjeljenja finansiralo resorno ministarstvo, a ostala grad Zvornik.

„U saradnji sa Gradskom upravom, u Dječijem vrtiću od 1. oktobra prošle godine ponovo su organizovana pripremna odjeljenja“, rekao je Stanković i dodao da trenutno ima 13 pripremnih odjeljenja, od čega tri u gradu sa 73 djece i 10 u mjesnim zajednicama sa 168 djece.

Dječiji vrtić „Naša radost“ u cjelodnevnom boravku ima 223 djece, što je maksimalan kapacitet, dok je u poludnevnom boravku 38 djece.

Na listi čekanja za stalni boravak nalazi se 76 djece, a do maja se očekuje da na čekanju bude stotinjak djece.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare