U pripremi ski-staze Skočine i Rajska dolina

0

Olimpijski centar /OC/ „Jahorina“ već dva dana pokušava da pripremi ski-staze da bi manifestacija „Ski opening“, planirana za vikend, protekla na zadovoljstvo gostiju i ljubitelja ove olimpijske ljepotice, rekao je danas Srni rukovodilac marketinga i prodaje u OC „Jahorina“ Dragan Sokolović.


„Nadamo se da ćemo u tome i uspjeti, a najvjerovatnije je da ćemo kombinacijom prirodnog i vještačkog snijega osposobiti staze na Skočinama i u Rajskoj dolini, mada to još ne možemo potvrditi sa potpunom sigurnošću“, istakao je Sokolović.

On kaže da su razlog za to nedovoljno niske temperature vazduha u gornjim dijelovima staze Skočine – Prača, što otežava rad sistema za vještačko osnježavanje.

„Ono što je sigurno, jeste da će u subotu, 13. decembra u pogonu biti šestosjed Ogorjelica za panoramsko razgledanje Jahorine, a što se već pokazalo kao omiljena turistička atrakcija“, rekao je Sokolović.

On je dodao da je OC „Jahorina“ danas organizovao prigodnu svečanost za 17 olimpijaca, koje je Jahorina iznjedrila u proteklom periodu, te za 10 najperspektivnijih skijaša iz ski-klubova sa ovog područja i veterane.

Svima njima, u znak zahvalnosti za promociju Jahorine, skijanja i olimpizma, kao i podrške za budući rad i takmičenja, OC „Jahorina“ poklonio je besplatne ski-pasove za nastupajuću ski sezonu.

Sokolović je ponovio da će „Ski opening“, sa svim planiranim sadržajima, sigurno oduševiti sve posjetioce Jahorine, posebno mlade, jer će grupa „Regina“ u subotu 13. decembra na platou ispred hotela „Bistrica“ održati koncert.

Ovom događaju prethodiće konferencija za novinare, posvećena predstojećoj zimskoj turističkoj sezoni, aktivnostima u prethodnom periodu i očekivanjima od predstojeće ski-sezone.

Novinarima će se u 12.00 časova u hotelu „Bistrica“ obratiti direktor OC „Jahorina“ Velibor Lazarević, izvršni direktor za turizam i ugostiteljstvo Goran Brčkalović i izvršni direktor za tehniku i staze Branislav Lolović.

Dan ranije, naglašava Sokolović, u petak, 12. decembra sve goste očekuje iznenađenje u vidu dobre zabave u novootvorenom klubu u „Bistrici“.

On je ranije izjavio Srni da su cijene ski-passa niže u odnosu na prošlu godinu i najpovoljnije u regionu kada se uzme u obzir kvalitet skijališta.

Dnevni ski-pas iznosi 33 KM radnim danom, a 37 KM tokom vikenda, dok je cijena šestodnevnog ski-pasa 168 KM.

Cijena sezonskog ski-pasa za radne dane iznosi 250 KM.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Olimpijski centar Jahorina)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare